maandag 6 mei 2013

Marc Woods


In mijn zoektocht naar deelnemers, voor het achtergrond beeldverhaal over goochelaars en illusionisten, heb mij laten leiden door verzorgde websites. De site van Marc was goed vindbaar, overzichtelijk en verzorgd. Bijna onmiddellijk reageerde hij positief op mijn verzoek en een kennismakingsafspraak was snel gemaakt.

Dat Marc zeer dicht bij mij in de buurt woont is toevallig maar ook een prettige bijkomstigheid. Ik zie Marc als een moderne versie van de klassieke goochelaar. Keurig in pak, close-up, zakkenroller maar bovenal grappig. 

We komen overeen en gaan samenwerken. Op afgesproken avond gaat Marc demonstratie geven aan een groep enthousiaste vakgenoten. Deels hobbyisten.Op dit moment heb ik nog niet zo veel ervaring met magic. Hoewel ik wel regelmatig optredens heb gezien, gaat er voor mij een wereld open. Een wereld van nieuwe kennis maar een ook een nieuwe groep mensen. De verzamelaar. De gesprekken gaan over stevigheid, dikte en gladheid van kaarten. De kleur van goochelballetjes. Handige koffers die je tevens als tafel kunt gebruiken. "Hoe zwaar zijn jouw munten?" Het is mooi om te zien dat de bewondering is details zit. Daar gaat Passie voor Illusie over.

Marc introduceert mij en verteld beknopt mijn reden van aanwezigheid. Ik moet de eed van geheimhouding afleggen, wordt er gegrapt. Tijdens deze groepsdemonstratie zitten de leden geboeid te luisteren. Eén lid zit het hele verhaal te filmen. Het is duidelijk dat hij niets wil missen. En hoewel het lijkt alsof de meesten van de groep bekend zijn met de routines, is men verrast en oprecht enthousiast. Het is, voor mij, vooral de presentatie waarin Marc uitblinkt. De, alom bekende, ringen weet hij op dusdanige wijze te presteren, dat het blijft boeien. Hieruit ontstaat een technische discussie.
Als men op een gegeven moment zelf mag komen 'voelen', staat iedereen vooraan.

Omdat ik op deze avond te weinig variatie in beeld kan maken besluit ik Marc andermaal op de werkvloer op te zoeken. Ik mag met hem meekijken op een avond als hij in restaurant Irodion staat te vermaken. Terwijl de gasten wachten op hun eten loopt Marc rond ter vermaak. Op deze avond heb ik veelvuldig dezelfde truc gezien maar telkens met een andere presentatie. En hoewel ik het Marc herhaaldelijk zie doen blijf ik me verbazen. Het gemak en de overtuiging waarmee het gebeurt vind ik van grote klasse. De prijzenkast van Marc is daarom ook terecht gevuld met waarderingen.

Mijn motivatie om tot dit boek, Passie.voor.Illusie te komen is niet alleen om het leuke in beeld te brengen. Er zit een zelfkritische note in over de realiteit waar je mee moet leven als je voor dit vak kies. Dat gaat over ondernemerschap, ambitie, overtuiging, motivatie en meer van dat. Naast het goochelen heeft Marc een onderneming in computeronderhoud. Tijdens onze laatste sessie laat hij mij zien wat dat inhoud. 


1 opmerking:

 1. Blijft leuk om dit af en toe eens na te lezen!

  Wetende dat Edwin binnenkort weer meegaat om, dit keer op mijn verzoek, een live-optreden op de gevoelige plaat vast te leggen.

  Niets spreekt meer dan een goede foto!

  Marc Woods,
  www.marcwoods.nl

  BeantwoordenVerwijderen